Skip to content

Fitness voor Vrouwen

 
Bij H&R movements houden wij rekening met het feit dat vrouwen anders moeten trainen dan mannen. Daarnaast creëren wij in onze sportschool in Apeldoorn een veilige omgeving waar jij lekker kunt sporten. Oestrogeen is het vrouwelijke geslachtshormoon dat veel beïnvloedt, bijvoorbeeld je verbrandingsniveau, je glycogeen opslag in je spieren en je mentale gezondheid. Vrouwen hebben andere spiervezels dan mannen en moeten ook daarom anders trainen. Wij houden in onze programma's hier rekening mee. 

Vrouwen fitness

Opbouw van spiermassa

Het vergroten van je spiermassa zorgt ervoor dat je sneller afvalt, dat jij je fitter voelt, zonder dat jij je direct zorgen gaat maken over je gewicht en BMI. 

Meer herhalingen minder gewicht

Vrouwen hebben meer slow twitch spiervezels. Hierdoor kun je meer zuurstof opnemen in je spieren. Er is dus minder verzuring en ophoping van afvalstoffen. 

Sneller herstel

Vrouwen herstellen sneller na een set van bijvoorbeeld krachttraining dankzij meer oestrogeen. Hierdoor kunnen vrouwen meer herhalingen per trainingssessie aan en zelfs vaker per week trainen. 

Veilige omgeving

Als vrouw kun jij je misschien onzeker voelen in de omgeving waar je traint. Wij creëren een veilige omgeving voor je. 

Laat je door ons goed begeleiden, zodat jij sneller kunt afvallen, specifieker kunt trainen en je fitter gaat voelen.  

START BIJ ONS JE REIS NAAR GEZONDHEID

Vrouwen fitness Apeldoorn

H&R movements biedt verschillende trainingsprogramma’s aan om je gezondheid te bevorderen. Daarbij houden wij rekening met het feit dat vrouwen anders moeten trainen dan mannen. Zo hebben vrouwen een aantal voordelen m.b.t. sporten. Een vrouw herstelt namelijk sneller en kan een hogere trainingsstress aan dan mannen. Echter kan een vrouw niet in 1x bijvoorbeeld een hoog gewicht tillen maar is de vrouw juist sterk in het uitvoeren van meer herhalingen achter elkaar met iets minder gewicht. Bij H&R movements kijken wij dus goed wie wij begeleiden en creëren wij een veilige omgeving waar iedereen welkom is.